KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

XIX Łódzki Festiwal Bibliotek Szkolnych

Drodzy Uczniowie,

Szkolna Komisja Konkursowa oceniła Wasze prace nadesłane na konkursy organizowane w ramach XIX Łódzkiego Festiwalu Bibliotek Szkolnych MUZYCZNE BARWY POEZJI. Poniżej lista zwycięzców:

Klasy I-III Konkurs /Zaczaruj nutki/

I miejsce  - Tymoteusz Surma kl. IIIb
II miejsce - Szymon Grzelak kl. IIIb
III miejsce - Wiktoria Jóźwik kl. IIIb, Jakub Bobik kl. IIIb

Wyróżnienia kl. IIIa:
Natalia Kotowska, Anita Tomczyk, Ewa Arnt, Zuzanna Kubiak, Amelia Przybyłowicz, Oliwia Andrzejewska

Klasy IV-VI Konkurs /Muzyczny tomik poezji/

I miejsce - Maria Zajączkowska kl. Vb
II miejsce - Wiktoria Kaczmarek kl. Va, Anna Kołacińska kl.Va
III miejsce - Małgorzata Zajączkowska kl. Vb, Daria Kik kl. Va

Gratulacje!!!

 

08.12.2019r.

Drodzy Uczniowie,

rozpoczął się XIX Łódzki Festiwal Bibliotek Szkolnych, który w bieżącym roku szkolnym przebiega pod hasłem MUZYCZNE BARWY POEZJI. W ramach festiwalu zostaną zorganizowane konkursy, które będą miały za zadanie rozbudzać Wasze zainteresowania czytelnicze oraz kształtować wrażliwość estetyczną. Prace konkursowe należy dostarczyć do Biblioteki do dnia 31 stycznia 2020 r. Na początku lutego Szkolna Komisja Konkursowa wyłoni zwycięzców konkursu i trzy prace ocenione najwyżej na etapie szkolnym, zostaną przesłane na konkurs ogólnołódzki. Zwycięzcy II etapu zostaną zaproszeni na Uroczystą Galę Finałową, która odbędzie się w Pałacu Kindermanna przy ul. Piotrkowskiej 137/139.

REGULAMIN DLA KLAS I-III

Uczeń ma za zadanie wykonać pracę plastyczną w oparciu o wiersz, który odwołuje się do motywów muzycznych (muzyka, taniec, instrumenty muzyczne).
Praca plastyczna  powinna być:

-wykonana przez jednego ucznia
-wykonana samodzielnie
-wykonana w nawiązaniu do treści wybranego wiersza
-wykonana techniką dowolną z wyłączeniem techniki komputerowej
-wykonana w formacie A 3 (kartka dużego bloku rysunkowego)
-opatrzona metryczką zawierającą imię i nazwisko dziecka, klasę, szkołę, nazwisko autora i tytuł wiersza, do którego nawiązuje (dane należy umieścić na odwrocie pracy konkursowej)

REGULAMIN DLA KLAS IV-VI

Komisja Konkursowa będzie oceniać walory pracy plastycznej. Uczeń ma za zadanie wybrać dowolny wiersz odwołujący się do motywów muzycznych (muzyka, taniec, instrumenty muzyczne) i wykonać jedną kartę tomiku poezji zgodnie z określonymi  w regulaminie kryteriami.
Praca powinna być:

-wykonana przez jednego ucznia
-wykonana samodzielnie
-zawierać wydrukowane lub napisane odręcznie: tytuł, imię i nazwisko poety, tekst/fragment wiersza
-zawierać elementy graficzne związane z treścią utworu wykonane dowolną techniką płaską z wyłączeniem techniki komputerowej (dopuszcza się drukowanie tekstu wiersza)
-wykonana w formacie A4 na białym papierze
-opatrzona na odwrocie metryczką zawierającą imię i nazwisko ucznia, klasę, szkołę

REGULAMIN DLA KL. VII-VIII

Komisja Konkursowa będzie oceniać  indywidualną recytację dowolnie wybranego przez uczestnika konkursu  utworu poetyckiego, w którym występują motywy muzyki (muzyka, taniec, instrumenty muzyczne).
Wystąpienie ucznia powinno spełniać następujące wymagania:

-wybrany utwór przedstawia jedna osoba  
-wystąpienie nie może przekroczyć 3 minut
-uczestnik  na początku swojej prezentacji  informuje o autorze i tytule utworu oraz źródle ( tytuł zbioru wierszy, strona internetowa)
-informacje te zamieszczone są także na karcie zgłoszenia do konkursu
-uczestnik  nie może prezentować własnego utworu.

Serdecznie zapraszam do udziału w konkursach :)
Joanna Cisłak