KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

 

KOMUNIKAT DYREKTORA ZESPOŁU w sprawie naboru do klas pierwszych w roku szkolnym 2021/22 


Szanowni Państwo, informujemy, że rekrutacja do klas pierwszych na rok szkolny 2021/2022 odbywać się będzie w formie elektronicznej w terminie od 4 maja 2021 r. do 2 czerwca 2021 r.

Zalogowanie się do systemu elektronicznego naboru będzie możliwe po wpisaniu adresu: lodz.elemento.pl

Z uwagi na COVID-19 rodzice zgłaszając dziecko do szkoły przesyłają elektronicznie skany niezbędnych dokumentów.

Terminy postępowania rekrutacyjnego i postępowania uzupełniającego do klas pierwszych szkół podstawowych prowadzonych przez Miasto Łódź na rok szkolny 2021/2022 zawarte są w załącznikach nr 2 i nr 3 do Zarządzenia Nr 634/VIII/21 Prezydenta Miasta Łodzi z dnia 27 stycznia 2021 r. w sprawie ustalenia na rok szkolny 2021/2022 harmonogramów czynności w postępowaniu rekrutacyjnym oraz postępowaniu uzupełniającym do przedszkoli oraz do klas I szkół podstawowych i oddziałów dwujęzycznych na poziomie klas VII szkół podstawowych i do oddziałów sportowych na poziomie klas IV - VIII szkół podstawowych prowadzonych przez Miasto Łódź.

Podczas naboru obowiązuje rejonizacja co oznacza, że do szkoły spoza rejonu będą przyjmowane dzieci tylko w przypadku wolnych miejsc zgodnie z kryteriami określonymi w Uchwale Nr XLIII/1152/17 Rady Miejskiej w Łodzi z dnia 5 marca 2017 r. w sprawie określenia kryteriów branych pod uwagę w postępowaniu rekrutacyjnym do klasy pierwszej szkoły podstawowej prowadzonej przez Miasto Łódź, dla kandydatów zamieszkałych poza obwodem tej szkoły oraz przyznania im określonej liczby punktów.

W załączniku: Zarządzenie Dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 4 w Łodzi nr 30/2021
                       Regulamin rekrutacji do Szkoły Podstawowej nr 26
                     

TOLERANCE IS MY BEST FRIEND

No i zaczęło się! Ostatnie spotkanie młodzieży realizującej projekt TOLERANCE IS MY BEST FRIEND. Nasi goście z Litwy, Bułgarii, Rumunii i Włoch oglądali szkołę. Razem śpiewaliśmy i uczyliśmy się modelowania w 3D. To był udany dzień!...

BARWY POLSKI

15.03.2021
BARWY POLSKI

BARWY POLSKI

15.03.2021

Kilka słów o realizowanym przez nas projekcie wraz ze Szkołą Podstawową nr 111 z Łodzi BARWY POLSKI - dialog kultur, miejsc i ludzi http://fcdin.eu/Cogitantium5.html#carousel_2388...