KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Projekt okładki ulubionej książki

REGULAMIN KONKURSU BIBLIOTECZNEGO „PROJEKT OKŁADKI ULUBIONEJ KSIĄŻKI”

Organizator: p. Joanna Cisłak, p. Iga-Napora Gułaj, p. Anna Poniszewska

Adresat konkursu: Uczniowie klas I-III i IV-VI

Cele konkursu:

  • Rozbudzanie zainteresowań czytelniczych
  • Wyrabianie i pogłębianie nawyku czytania
  • Rozwijanie zdolności plastycznych oraz kreatywności dzieci
  • Promocja biblioteki, książki i czytelnictwa
  • Przygotowanie uczniów do aktywnego uczestniczenia w kulturze

Zasady uczestnictwa:

  • Uczestnik konkursu ma za zadanie zaprojektować okładkę swojej ulubionej książki
  • Praca konkursowa musi być wykonana w formacie A-4 (format kartki do drukarki)
  • Praca może być wykonana dowolną techniką plastyczną (kredki, farby, wycinanka, wyklejanka, collage) z wyłączeniem techniki komputerowej
  • Na pracy plastycznej musi być napisany tytuł książki oraz imię i nazwisko autora
  • Pracę konkursową należy podpisać na odwrocie (imię, nazwisko, klasa)

Kryteria oceny:

  • Zgodność z tematem konkursu
  • Samodzielność wykonania
  • Rodzaj techniki plastycznej
  • Estetyka wykonania
  • Oryginalność pomysłu

Terminarz konkursu:

Prace będą przyjmowane przez organizatorów konkursu do dnia 31.10. 2019 r.

Ogłoszenie wyników konkursu nastąpi w dniu 06.11.2019 r.

Uwagi końcowe:

Wyniki konkursu zatwierdzone przez komisję konkursową są ostateczne

Prace nadesłane na konkurs pozostaną własnością organizatorów konkursu

Organizator zastrzega sobie prawo do publikacji prac

W przypadku umieszczenia wyników konkursu na stronie internetowej szkoły, uczniowie dostarczają do organizatorów pisemną zgodę rodziców na podanie imienia i nazwiska dziecka