KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

PORTALE DLA MIŁOŚNIKÓW KSIĄŻEK

lubimyczytac.pl

Najpopularniejszy serwis dla osób poszukujących informacji ze świata literatury. Zawiera opinie, recenzje książek i oceny czytelników. Zestawienie TRENDY pokazuje, które podstrony książek były przez użytkowników najczęściej odwiedzane w danym miesiącu. Można tu tworzyć wirtualne „Półki” z książkami.

biblionetka.pl

Portal jest bardzo pomocny w odnajdywaniu i propagowaniu ciekawych i wartościowych książek. Oprócz rekomendacji i komentarzy, zamieszcza na swojej stronie rankingi czytelnicze, premiery i zapowiedzi oraz dyskusje prowadzone przez czytelników.

nakanapie.pl

Serwis gromadzi informacje o zachowaniach i gustach czytelniczych tysięcy użytkowników. Ciekawą ofertą tego portalu jest możliwość umieszczania przez czytelników swoich ulubionych cytatów z książek. Znajdziemy tu także artykuły o wydarzeniach czytelniczych w kraju i za granicą.

booklips.pl

Na portalu znajduje się bardzo dużo informacji nie tylko o książkach, ale także o  rynku wydawniczym, akcjach czytelniczych, targach i festiwalach. Oprócz tego można zapoznać się z artykułami prasowymi, przeczytać newsy oraz wywiady z autorami książek i pozyskać wiadomości o nagrodach książkowych.

granice.pl

Serwis wyróżnia się na tle innych serwisów poświęconych książce, ponieważ redakcja organizuje warsztaty czytelnicze, plebiscyty i konkursy tematyczne oraz umożliwia publikowanie własnej twórczości literackiej. Portal informuje także o filmowych adaptacjach znanych książek i umieszcza na swojej stronie trailery filmowe.                                                                                 

qlturka.pl

Serwis oferuje nie tylko recenzje książek, zajmuje się m.in. recenzją filmów, książek, gier, płyt i sztuk teatralnych dla dzieci.