KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

PAŹDZIERNIK - MIĘDZYNARODOWY MIESIĄC BIBLIOTEK SZKOLNYCH

Drodzy Uczniowie,
w ramach trwającej akcji PAŹDZIERNIK - MIĘDZYNARODOWY MIESIĄC BIBLIOTEK SZKOLNYCH będziecie mogli wypożyczać przez dwa tygodnie bestsellery czytelnicze udostępnione naszej bibliotece przez Miejską Bibliotekę Publiczną przy ul. Więckowskiego 32.

Poniżej tytuły książek:
Klasy 1-3
Joseph Jacobs - Baśnie angielskie
Mats Strandberg - Nocny potwór
Cressida Cowell - Jak wytresować smoka
David Walliams - Cwana ciotuchna
Iwona Chmielewska - Cztery strony czasu
Wanda Chotomska - Kareta z piernika

Klasy 4-6
Catherine Doyle - Wyspa strażnika burzy
L. Frank Baum - Czarnoksiężnik ze szmaragdowego grodu
Katherine Arden - Niedźwiedź i słowik
Katherine Arden - Dziewczyna z wieży
Tricia Levenseller - Córka króla piratów
Neil Gaiman - Gwiezdny pył

Kasy 7-8
Kelly Barnhill - Dziewczynka, która wypiła księżyc
Chris Columbus  Ned Vizzini - Dom tajemnic
Leigh Bardugo - Język cierni
Jakub Żulczyk - Zmorojewo
Alwyn Hamilton - Buntowniczka z pustyni
Jacqueline Wilson - Lekcja dorastania
Marie Brennan - Podróż Bazyliszka

Biblioteka zaprasza :)