KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grudzień 2019

W naszej placówce pojawiły się sprzęty z zakresu Specjalnych potrzeb edukacyjnych i rozwojowych, które będą stanowić olbrzymie wsparcie w zakresie prowadzonych zajęć specjalistycznych:
• Zestaw EEG nr 4B – EEG BIOFEEDBACK 5 kanałowy
• Zestaw Uwaga Słuchowa do prowadzenia zajęć terapeutycznych metodą prof. Alfreda Tomatisa

W ramach trwającego projektu zakupiono brakujące doposażenie z zakresu TIK:
• zestaw tablica interaktywna z rzutnikiem i okablowaniem
• system do zbierania i analizowania odpowiedzi
• aparat fotograficzny (lustrzanka cyfrowa) wraz z obiektywem i statywem
• mobilna szafa na laptopy – z funkcją ładowania sprzętu
• drukarka 3D
• wizualizer
• Urządzenie wielofunkcyjne, laserowe, kolorowe,

Wymagania minimalne:
• laptopy dla nauczycieli do klas
• laptopy dla uczniów
• oprogramowanie biurowe

Wśród zakupów do pracowni przyrodniczych znalazły się:
• Termometr laboratoryjny
• Miernik uniwersalny wielkości elektrycznych
• Elektroskop
• Zestaw magnesów sztabkowych
• Magnes neodymowy
• Zestaw soczewek
• Zestaw skał i minerałów
• Ekran do rzutnika
• Odtwarzacz CD
• Probówka szklana
• Statyw na probówki
• Zlewka duża szklana
• Zlewka duża szklana
• Palnik spirytusowy
• Okulary ochronne
• Fartuch ochronny
• Płyta grzejna
• Polska-mapa ścienna
• Świat –mapa fizyczna
• Europa –mapa fizyczna
• Szkielet człowieka z ruchomymi elementami
• Modele: szkielet ryby, płaza, gada, ptaka, ssaka
• Fantom –dziecięcy manekin ratowniczy
• Pudełko do obserwacji okazów
• Teleskop
• Mikroskop
• Mikroskop z kamerą
• Zestaw preparatów mikroskopowych -bezkręgowce
• Zestaw preparatów mikroskopowych -skrzydła owadów
• Zestaw preparatów mikroskopowych -rośliny jadalne
• Zestaw preparatów mikroskopowych -tkanki ssaków
• Zestaw preparatów mikroskopowych -grzyby
• Zestaw preparatów mikroskopowych -co żyje w kropli wody
• Zestaw preparatów mikroskopowych -tkanki człowieka
• Zestaw preparatów mikroskopowych -przyroda
• Taśma miernicza
• Termometr z sondą